Kwaliteitsstatuut

Toegevoegd door Psychologiepraktijk Bijstervelden op . Geplaatst in Geen categorie

Vanaf 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige GGZ’, dat wil zeggen generalistische basis-ggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Klik hier om het kwaliteitsstatuut van onze praktijk in te zien.

 

Wachttijd

Toegevoegd door Psychologiepraktijk Bijstervelden op . Geplaatst in Geen categorie

De wachttijd tussen aanmelding en eerste afspraak is op dit moment ongeveer 3 maanden ( april 2018).  Dit geldt voor beide locaties: Tilburg en Weert. Direct aansluitend op de intake start de behandeling. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen diagnosegroepen.

De wachttijd is niet afhankelijk van uw hoofddiagnosegroep, of bij welke zorgverzekering u bent aangesloten
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons als zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

 

 

E-health

Toegevoegd door Psychologiepraktijk Bijstervelden op . Geplaatst in Geen categorie

Vorig jaar zijn wij gestart met het aanbieden van e-health. Hiervoor zijn diverse programma’s beschikbaar waaronder:

omgaan met depressie’, ‘omgaan met angst en,  paniek’, ‘omgaan met burn-out’ en ‘omgaan met sociale angst’.

Indien uw voorkeur uitgaat naar e-health, is het altijd raadzaam om deze methode af te wisselen met face-to-face behandelcontacten, vooral om de continuïteit in de behandeling veilig te stellen.

Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.